Středa 3.červenec 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Sport

Sport

Na cyklostezku mezi Hradcem a Kuksem vyrazilo od května na 60 tisíc lidí

kuks

Na 60 tisíc cyklistů i chodců už od května vyrazilo na novou cyklostezku spojující Hradec Králové s Jaroměří a Kuksem. Vyplývá to z měřičů, které sčítají počty návštěvníků na nové cyklotrase, která se na břehu Labe otevřela v polovině května. Nejčastěji využívají tuto pohodlnou cestu vedoucí malebnou labskou přírodou právě kolaři.

Dvě zlaté pro Rožnovskou, pět medailí pro Lemfeldovou

plavciAnežka Rožnovská získala dvě zlaté medaile, Petra Lemfeldová pět medailí v moravské části Poháru České republiky plavců ročníku narození 2002. Náchodský plavecký klub Delfín ještě v prostějovském 25metrovém bazénu výborně reprezentovali Tereza Rožnovská, Tereza Hofmanová a Sebastian Flaška.

Nové Město nad Metují se stalo jedním z dvacítky zakládajících členů Asociace měst pro cyklisty

asoc1Nové Město nad Metují se stalo jedním z dvacítky zakládajících členů Asociace měst pro cyklisty. Vznik sdružení, jehož ustavující schůze se konala 2. července v Praze, je vyvolán snahou spojit města podporující cyklistickou dopravu a společně uskutečňovat kroky, které povedou ke zlepšení podmínek pro cyklodopravu.

Červenokostelecký fotbal oslavil 100 let své činnosti. Poblahopřát přišli i Jakub Kohák, Jiří Jarošík nebo Roman Skamene

ssto1

Červenokostelecký fotbal má za sebou velkou slávu. V pátek a v sobotu oslavil sto let své organizované činnosti ve městě. Dvoudenních oslav se zúčastnily stovky lidí – bývalými hráči a funkcionáři počínaje a prvotřídním českým fotbalistou Jiřím Jarošíkem nebo režisérem a hercem Jakubem Kohákem konče.

Náchodský Pavel Janeček si vyplaval tři zlaté medaile na Mistrovství České republiky

janecek

Pavel Janeček, člen plaveckého oddílu Delfín Náchod, si poslední červnový víkend vyplaval v pardubickém bazénu tři zlaté medaile na letním Mistrovství České republiky. Janeček si přivezl cenný skalp českého reprezentanta Jana Micky i schválenou nominaci na Mistrovství světa v Barceloně. Na závodech v Pardubicích ostatně nechyběl nikdo z reprezentantů, kteří se v polovině prázdnin vrcholu roku ve Španělsku zúčastní.

Pétanque klub Stolín o víkendu uspořádá Mistrovství České republiky mužů

petank

O víkendu 29. a 30. června uspořádá oddíl PeK Stolín u Červeného Kostelce další velkou pétanque akci. Po hostování skupiny mistrovství Evropy klubů to bude Mistrovství České republiky mužů. Turnaje, v němž se bojuje také o místo na mistrovství světa na Tahiti, se zúčastní 19 týmů. V sobotu bude hrát od 9 do 14 hodin kvalifikace, v neděli je hlavní soutěž naplánována také od 9 hodin. Předpokládaný konec turnaje je mezi 18. a 19. hodinou.

Vítěz novoměstského šplhu byl o více než osm vteřin rychlejší než první olympijský vítěz v této disciplíně

splh1

Štěpán Muchka ze Sokola Mladá Boleslav v neděli zvítězil na IX. ročníku závodů ve šplhu na čtrnáctimetrovém laně Velké ceně Nového Města nad Metují v olympijsko - athénském šplhu. Jeho čas 15,74 vteřin byl o více než osm vteřin rychlejší než čas vítěze v této disciplíně na Olympijských hrách v Athénách v roce 1896, řeckého námořníka Nicolaose Andriakopulose, který dosáhl času 23,40 vteřiny.

Strana 28 z 43

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře