Středa 3.červenec 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Sport

Sport

Červený Kostelec má mistryni Evropy v canicrossu žen

pes1Červenokostelecký sport zaznamenal další úspěch. Po skvělých výsledcích Michala Kaněry, červenokosteleckých volejbalových juniorek, šipkaře Karla Sedláčka nebo např. stolínského pétanque klubu přišel vynikající výsledek z belgického Beloeil ze závodu mistrovství Evropy v canicrossu žen (běh se psem). Zde vítězství vybojovala Tereza Hanušová, členka Musher clubu Metuje.

Jaroměřský hokejový talent Lukáš Sokolář oblékl dres krajského výběru

sokolV Jaroměři se s hokejovou mládeží pracuje velmi dobře. Svědčí o tom i nominace Lukáše Sokoláře do výběru Královéhradeckého kraje hráčů narozených v roce 2000 pro víkendový turnaj v Hlinsku. "Bylo to super, jsem rád, že jsem se akce mohl zúčastnit," neskrýval své nadšení Lukáš Sokolář, který je kapitánem starších žáků HCM Jaroměř.

Na zimním stadiónu v Náchodě hrají hokej kanadští policisté

hok1Zimní stadiony v Náchodě a Novém Městě nad Metují jsou v těchto dnech dějištěm Mistrovství UNITOP (Unie tělovýchovných organizací Policie ČR) v ledním hokeji Hradec Králové 2013. Turnaje se účastní hokejové týmy z krajských policejních ředitelství z celé České republiky. Zajímavým zpestřením celého turnaje je účast kanadského týmu Canada Halton Regional Police.

Tereza Rudolfová skončila na mistrovství světa v terénním triatlonu těsně pod stupni vítězů

terez1Červenokostelecká závodnice Tereza Rudolfová se – stejně jako minulý rok – zúčastnila mistrovství světa v terénním triatlonu, které se konalo 27. října na Havajských ostrovech, konkrétně v tropickém ráji ostrova Maui. Ve zvýšené konkurenci se jí nepodařilo obhájit loňskou stříbrnou medaili a nakonec obsadila ve své kategorii (20–24 let) 4. příčku. Celkem se závodu zúčastnilo více než 800 profesionálních a amatérských sportovců.

305 zámeckých schodů vyběhlo rekordních 330 závodníků

beh1Již 15. ročník závodu Běh do zámeckých schodů se v pátek konal v Náchodě. Závod je určen pro žáky základních a středních škol nejen z Náchoda, ale poslední roky z celého Královéhradeckého kraje. Jedná se typově o netradiční, ale oblíbený závod, při kterém závodníky čeká v průběhu trasy 305 zámeckých schodů. Závodu se letos zúčastnilo rekordních 330 závodníků, kteří běželi v pěti kategoriích.

Do skalické školy zavítala hokejová legenda Augustin Bubník

bub1

Deváté ročníky základní školy v České Skalici přivítaly legendárního hokejistu a také politického vězně Augustina Bubníka. Ten jim vyprávěl o svém životě. A že to neměl vždycky jednoduché. Do školy jej přišel přivítat také starosta města Tomáš Hubka. "To je poprvé, co mě v nějaké škole vítá starosta," smál se Bubník a dobrá nálada mu vydržela i nadále.

Michal Kaněra úspěšně reprezentoval Červený Kostelec i v Brazílii

kaneraNa druhé straně planety se konal etapový závod Brasil Ride. Už z názvu lze odtušit, kde se závod konal: v exotické Brazílii. Jedná se o etapový závod dvojic, kdy závodníci během 7 dní najedou 650 kilometrů a nastoupají přes 10 tisíc metrů.

Strana 25 z 43

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře