Středa 3.červenec 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Bude zahájena demolice budovy Sazky v Červeném Kostelci

saz1V průběhu tohoto týdne bude přípravnými pracemi zahájena demolice budovy Sazky v Červeném Kostelci. Místo prací bude kvůli bezpečnosti oplocené. Bourání by mělo trvat asi měsíc.

Opravou "kruháku" u Itálie dopravní opatření v Náchodě nekončí

kruhPřibližně měsíc zbývá do skončení generální opravy kruhového objezdu u Itálie. Touto akcí, kterou je nutné synchronizovat s právě probíhající výstavbou nového autobusového terminálu, však investiční akce v Náchodě nekončí. Právě naopak...

Sochy dvou sv. Janů budou opraveny

JTSv. Jany ve Lhotě a ve Stolíně u Červeného Kostelce čeká celková oprava. První na řadu přijde po Velikonocích socha sv. Jana Nepomuckého u mostu ve Lhotě, následovat bude socha sv. Jana Nepomuckého ve Stolíně. V souvislosti s druhou opravou město žádá o pomoc s rozluštěním textu na soklu.

Kdo nepožádal o koncesi na prodej lihovin, nesmí už teď lihoviny nabízet ani prodávat

alkObecní živnostenský úřad při Městském úřadu v Náchodě již dříve opakovaně informoval o novele živnostenského zákona, která zavedla podnikatelům, zabývajícím se prodejem lihu a lihovin, povinnost získat na tuto činnost koncesi. V minulém týdnu, přesně 17. dubna 2014, uplynulo zákonem stanovené přechodné období k podání žádosti o koncesi. K uvedenému datu bylo v Náchodě vydáno celkem 522 povolení.

Nové Město nad Metují získalo bezplatné ošetření památného stromu

arborV rámci projektu Zdravé stromy pro zítřek získalo Nové Město nad Metují bezplatné ošetření památného stromu Dub letní, rostoucího v lesním porostu na konci ulice Rezecká směrem k bývalým lázním Rezek.

S nepořádkem v Náchodě si poradí nový zametací vůz

vuz1Už přibližně týden můžete v náchodský ulicích vidět nový speciální zametací vůz. Jedná se o vozidlo Scarab Merlin Hydrostatic na podvozku MAN typ 12.220, které nahradí více než 20 let starý zametací vůz ČIVO na podvozku AVIA.

K investičnímu záměru výstavby obchodního centra se zastupitelé vyjádří na dubnovém jednání zastupitelstva

tepnaO záměru výstavby obchodního centra v Náchodě budou zastupitelé znovu diskutovat 7. dubna na uzavřeném jednání. Jasné stanovisko by pak mělo zaznít na jednání Zastupitelstva města Náchoda, které se bude konat v pondělí 14. dubna 2014 od 16:30 hodin v přednáškovém sále městského divadla.

Obnova zeleně u Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci byla zahájena

kos1V několika vydáních Červenokosteleckého zpravodaje byla veřejnost informována o záměru revitalizace prostoru od sokolovny až po ulici 17. listopadu. Obnova zeleně u Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci byla zahájena 25. března.

Čeští i polští podnikatelé fandí obnovitelným zdrojům energie

podnik11Obnovitelné energetické zdroje a úspora energií jsou témata, která trápí podnikatele na obou stranách hranice. "Pondělní setkání podnikatelů, které se konalo v rámci projektu Města Trutnov a Świdnica podporují podnikání, jednoznačně odhalilo, že české a polské podniky řeší podobné problémy," říká Ivan Adamec, starosta Trutnova.

Strana 26 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře