Středa 3.červenec 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Projekt modernizace náchodské nemocnice se změní

nem1Dokumentace pro provádění stavby, která se připravuje pro první etapu dostavby a modernizace Oblastní nemocnice Náchod, dozná některých změn. Úpravy by neměly nijak odsunout samotnou realizaci projektu.

Výstavba splaškové kanalizace na Bohdašíně je ve své polovině

spl4Na Bohdašíně u Červeného Kostelce pokračuje výstavba splaškové kanalizace. Investiční akce, která je městu určená zákonem a v jejímž rámci bude vybudováno 2,8 kilometru kanalizace a jedna čerpací stanice, probíhá již sedmým měsícem. Termín dokončení stavby byl v průběhu podzimu zkrácen z konce roku 2015 na 31. srpen 2015.

Financování na příští rok je zajištěno. Zastupitelstvo schválilo nový krajský rozpočet

krajZastupitelstvo Královéhradeckého kraje na své pondělní schůzi schválilo rozpočet pro rok 2015. Ten je koncipován jako schodkový s deficitem ve výši 137,5 milionu korun. Do rozpočtu je totiž zapojen třistamilionový úvěr na modernizaci a dostavbu náchodské nemocnice a jsou v něm vyhrazeny prostředky na úhradu splátek za úvěry z minulých let.

Konec objížďkám. Mezi Rtyní a Hronovem už slouží řidičům opravená vozovka i most

1.12.2014 001Po nové silnici se od prosince projedou řidiči mezi Rtyní a Hronovem. Silnice druhé třídy a tamní most se dočkaly rozsáhlé rekonstrukce, která byla, co se nákladů týče, jednou z největších letošních krajských investic. Modernizace vozovky a mostu stála více než 50 milionů korun a byla financována z Regionálního operačního programu Severovýchod.

Uzavírka pro pěší a cyklisty ve Starém Městě

uza1V souvislosti s výstavbou nového mostu ve Starém Městě nad Metují u Náchoda a nutností provedení výkopu šachty v komunikaci jsou v termínu od 12. do 24. listopadu 2014 zcela uzavřeny pro pěší a cyklisty ulice Na Skalce a Na Strži.

Jednotka intenzivní péče iktového centra náchodské nemocnice rozšířila svoji lůžkovou kapacitu

nemocJednotka intenzivní péče iktového centra neurologického oddělení náchodské nemocnice rozšířila svoji kapacitu lůžek pro pacienty postižené akutní mozkovou příhodou a dalšími těžkými stavy vyžadujícími intenzivní péči. Dne 6. listopadu 2014 proběhla kolaudace nových prostor a 11. listopadu bylo rozšířené oddělení uvedeno do provozu.

Nový výjezd z parkoviště u obchodní zóny v Náchodě-Bělovsi od pátku slouží občanům

vyj1V uplynulém týdnu byly dokončeny stavební práce na zřízení sjezdu na silnici I/33 u obchodní zóny v Náchodě - Bělovsi, které provedla firma Dopravní značení Náchod, s. r. o., Vysokov.

Most u pivovaru v Náchodě po rekonstrukci opět slouží občanům

mostt1V sobotu 1. listopadu 2014 byl slavnostně otevřen most přes řeku Metuji u pivovaru v Náchodě. Pásku přímo na mostě symbolicky přestřihli představitelé města Náchoda - starosta Jan Birke, místostarostové Tomáš Šubert a Drahomíra Benešová, radní Iva Cvetanova, starosta partnerského města Kudowa-Zdrój Czeslaw Krecichwost a zástupce společnosti EUROVIA Michal Šumpík - ředitel závodu Čechy východ.

Pacienty v lékárně v ambulantním pavilonu nemocnice v Náchodě vítá komfortnější prostředí

lek1Veřejná lékárna v ambulantním pavilonu Oblastní nemocnice v Náchodě prošla obměnou. Klienty a pacienty nyní vítá příjemnější prostředí.

Strana 22 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře